adventures

Ge dig ut på tältäventyr

Vad är härligare än att flytta ut i naturen? Bamses barn älskar att tälta tillsammans. Gör som de och bygg ert eget tältläger i skogen. Ett storslaget äventyr för de modiga. Vem vet vad ni kan stöta på i naturen? Spännande insekter, nyfikna djur eller lek att ni rest med Skalmans luftballong till Afrika där ni är ute på safari och spanar på stora lejon och elefanter.

Med lite fantasi skapar ni ett safariäventyr i skogen eller hemma i trädgården. Har ni inte ett riktigt tält så spänn upp en filt över några stadiga pinnar. Naturen är som gjord för äventyr med mycket att upptäcka. Vilka djur finns i närheten av ert tältläger? Ta fram äventyrarna i er och bege er ut på en minisafari. Kanske kan ni höra den stora tigern smyga i buskarna. Då är det viktigt att vara försiktig till och med om man heter Bamse. Om han inte har ätit dunderhonung så klart.

Ett tältäventyr är också en rolig samarbetsövning. Hur många vänner och hur lång tid behöver ni för att sätta upp ett tält? När ni är klara kan ni krypa in, mysa till det och äta er matsäck för att få upp energin igen. Det kan vara jobbigt att sätta upp ett tält.

TIPS PÅ MATSÄCK!DELA PÅ FACEBOOK!
adventures