adventures

Det stora skidäventyret

Att susa ner för en härlig backe på skidor är bland det bästa som finns. Oavsett om ni åker iväg på ett långväga äventyr till fjällen på semester eller bara tar er till er närmsta backe över dagen är det ett mysigt och aktivt äventyr för både stora och små barn. När ni börjar bli trötta i benen är det skönt att sätta sig i en värmestuga och njuta av en god kopp varm choklad eller en läskande Bamsedryck.

Det är få saker som kan ge ett sånt självförtroende som skidåkning. Känslan av att åka lift själv eller att ta sig ner för en backe utan hjälp från en vuxen är så härlig. Har ni aldrig åkt skidor tidigare är det viktigaste att börja med att hitta bromsen. Det absolut enklaste är att forma skidorna som en glasstrut. Testa det i en plattare backe där ni kan att åka mot varandra långsamt och bromsa.

På nästan alla skidorter finns det också fantastiska skidskolor som är jättebra på att lära ut hur man bäst åker skidor. Förutom att det är ett bra sätt att lära sig åka skidor är det även ett bra tillfälle att träffa fler skidsugna kompisar ni kan åka skidor med under det stora skidäventyret.

Det är också superkul att blanda in lekar i skidåkningen, “följa John” är en perfekt sådan eller testa att tillsammans slingra sig nerför backen som en orm. Ni behöver inte ens ha på er skidorna hela tiden, det kan vara skönt att bara leka i backen en stund utan skidorna.

TIPS PÅ MATSÄCK!DELA PÅ FACEBOOK!
adventures