adventures

Bygg roliga saker i snön

När när snön börjar falla och lägga sig på marken är det nästintill omöjligt att hålla sig inomhus längre. Det krispiga vädret och den mjuka snön är den perfekta lekplatsen. Vad passar då bättre än att bygga en fin snögubbe?

Det enda ni behöver är egentligen snö som ni kan rulla till bollar och något fint att dekorera er snögubbe med. En morot blir en bra näsa och med stenar eller kottar kan ni göra både ögon, mun eller knappar så det ser ut som den har en tröja på sig. Ni kan också ge snögubben horn eller armar med hjälp av fallna grenar.

Börja med att rulla 3 stora snöbollar i olika storlekar. Det är lite jobbigt att rulla bollarna, då kan det vara skönt med en riktigt god matsäck så ni får tillbaka krafterna. Och ta gärna hjälp av en vuxen för att bygga ihop gubben, en stor boll av snö är riktigt tung. När väl snöbollarna står på varandra är det dags att dekorera - här kan ni låta fantasin flöda.

Men det går ju även att bygga andra saker i snön, varför inte bygga en härlig koja i snön? Ett alldeles eget krypin där ni kan mysa. Visste ni att det faktiskt kan bli varmt inne i en sån koja trots att den är byggt i något så kallt som snö? Den skyddar inte bara mot kall vind utan isolerar även mot temperaturen utanför. Akta er bara för att göra det för varmt så snön börja smälta!

TIPS PÅ MATSÄCK!DELA PÅ FACEBOOK!
adventures