adventures

Äventyr på isen

När kylan sveper in och snön börjar falla fryser också vattnet till is. Då är det bara att dra på sig ett par skridskor och ge sig ut på härligt hala och fartfyllda äventyr ute i naturen, se bara till att isen är tillräckligt tjock. Har ni inte egna kanske ni har en kompis som kan låna ut sina skridskor för en dag. Ta chansen att åka runt bland små öar som ni kanske inte kunnat ta er till tidigare när ni bara simmat i vattnet. Men klä på er ordentligt och se till att ni alltid tar på er en hjälm.

Då det är kallt och isen ligger blank är det också en bra och lärorik tid att att prata om vad som händer med vattnet när det blir kallt, varför flytande vatten blir till is. Ett nyttigt tillfälle att visa något praktiskt som vi så ofta kan tar för givet.

Har ni inte lika tur att bo nära vatten och att det är kallt ute finns det många ishallar runt om i Sverige där ni kan åka skridskor. Det är ett perfekt ställe att lära sig också, det finns många hjälpmedel som är bra när man precis börjat åka skridskor. Där kan ni också låna skridskor om ni har egna. 

 

TIPS PÅ MATSÄCK!DELA PÅ FACEBOOK!
adventures