adventures

Äventyr i skogen

I skogen finns det mycket att upptäcka. Bamse och hans vänner är ofta på äventyr i skogen. Samla ihop era kompisar och ge er ut på skattjakt. Urforska bland mossa och löv, uppe i träden eller under jorden. Men tänk på att vara snälla mot naturen, det är djurens hem. Leta försiktigt och lämna det som ni fann det. 

Kanske har Vargen eller något listigt troll gömt en skatt i skogen. Ett roligt äventyr är att låta någon gömma en riktigt fin skatt och måla upp en klurig skattkarta. Med snirkliga vägar, kluriga gåtor och fantasi blir det som ett äventyr direkt ur Bamses värld. Vem som gömmer skatten bestämmer ni själva, det kan vara ett barn eller en vuxen. Vad skatten innehåller återstår att se? Det kan vara allt från en god fika till en kista med glänsande trollmynt. Ni kan också göra det till en del av leken att vara olika Bamsekaraktärer. Snabb men lite rädd som Lille Skutt, Klurig som Skalman men som plötlisgt somnar eller liten och orädd som Brumma.   

När ni ändå är ute på skattjakt kan ni passa på att leta efter sådant som inte hör hemma i naturen. Många slarvar och lämnar saker i skogen som inte hör hemma där. Gör både naturen och djuren en supertjänst och samla ihop dem. Vem kan samla ihop flesta saker?

 

TIPS PÅ MATSÄCK!DELA PÅ FACEBOOK!
adventures