adventures

Äventyr bland höstlöven

Hösten är en färgsprakande tid, speciellt när löven börjar gulna och falla till marken och bildar ett hav av färger. En helt fantastisk miljö att leka i. En stor hög med löv är mjuk och härlig att kasta sig i och ett perfekt gömställe från kompisarna. Det kan också vara spännande att gömma små föremål under lövtäcket och göra en spännande skattjakt av det. Men göm inte för små föremål, då kan det bli som att hitta en nål i en höstack. Det enklaste, och kanske roligaste, är att ta en massa löv och kasta upp dem i luften och låta dem regna ner över er.

Ett höstigt löväventyr är även ett perfekt tillfälle att prata om varför löven faller till marken på vintern. Växter behöver solljus och värme för att producera klorofyll, det ämne gör löven grön. Under vintern kan träden inte kan producera lika mycket klorofyll vilket gör att löven tappar sin gröna färg och till slut faller till marken. Löven på marken blir dessutom gödning så att det fortsätter växa och vara fint i skogen, år efter år.

När ni har lekt klart kan ni samla in olika löv och ta hem dem. Ni kan göra ett fint kollage med de olika löven. Försök också att lista ut till vilket träd varje löv tillhör. Det är svårare än man tror, vissa träds löv är väldigt lika men det går om ni verkligen försöker. Ni kan även göra fina lövtryck med löven som ni tar med er hem. Lägg ett löv mellan ett vikt vitt papper och dra försiktigt med en färgad krita över det. Som av magi kommer lövet att avbildas där du drar kritan.

TIPS PÅ MATSÄCK!DELA PÅ FACEBOOK!
adventures