bamse header
Fånga största fisken!

Fånga största fisken!

Ge er ut på en spännande fisketur med kompisar eller familjen. Vad får du på kroken? Hungriga småfiskar, krabbor eller kanske självaste gammelgäddan. Men väntan kan bli lång, därför är det bra att ha lite saker att göra under tiden. Packa en god fiskematsäck för att hålla humöret uppe.

Läs mer
Fånga största fisken!
Ge dig ut på tältäventyr

Ge dig ut på tältäventyr

Vad är härligare än att flytta ut i naturen? Bamses barn älskar att tälta tillsammans. Gör som de och bygg ert eget tältläger i skogen. Ett storslaget äventyr för de modiga. Vem vet vad ni kan stöta på i naturen? Spännande insekter, nyfikna djur eller lek att ni rest med Skalmans luftballong till Afrika där ni är ute på safari och spanar på stora lejon och elefanter.

Läs mer
Plocka svamp i skogen

Plocka svamp i skogen

Finns det något bättre än en riktigt god macka med smörstekt svamp som ni själva har plockat? Ge er ut i skogen och upptäck allt gott och ätbart som finns i vår natur. Ett otroligt mysigt äventyr som är perfekt under hösten. Vem vet vilka djur och annat spännande ni kan stöta på ute i skogen?

Läs mer
Plocka svamp i skogen
Fotbollsäventyr

Fotbollsäventyr

Samla ihop era vänner och spela fotboll. Precis som Bamses trillingar älskar att göra. Det är fantastiskt kul och ni behöver inte mer än en boll och några kompisar för att göra det. Ni behöver inte ens en fotbollsplan. Med lite fantasi kan en liten glänta i skogen bli er egen plan.

Läs mer
Plaska i vattenpölar

Plaska i vattenpölar

Tänk att något så enkelt som att leka och plaska i vattenpölar kan vara så kul. Det behövs inte mer än ett ordentligt regnfall och lite regnkläder för att ge sig ut på ett fantastiskt vattenäventyr. Bygg en barkbåt och låtsas att den är Bamses och hans vänners båt Viktoria eller lek att du är ett sjöodjur.

Läs mer
Plaska i vattenpölar
Mys runt grillen

Mys runt grillen

Passa på att göra lunchen till ett äventyr. I höstvädret är det perfekt att grilla över öppen eld i skogen. Några goda korvar eller lite marshmallows gör vem som helst lycklig. Passa på att upptäcka allt spännande som finns i naturen under hösten och låt skogen bli er egen lekplats!

Läs mer
Äventyr bland höstlöven

Äventyr bland höstlöven

Under hösten tappar de flesta träd sina löv och skapar ett vackert lövtäcke på marken i mängder av färger. Passa på att hitta på roliga äventyr bland löven. Hitta en stor hög med mjuka löv som är superkul att leka i eller kasta upp löven i luften och låt dem regna ner över er. 

Läs mer
Äventyr bland höstlöven
Bygg roliga saker i snön

Bygg roliga saker i snön

Snöklädda landskap med nyfallen mjuk snö är kanske den perfekta lekplatsen. Vad passar sig då bättre än att bygga en fin snögubbe? Det enda ni behöver är egentligen snö som ni kan rulla till bollar och något fint att dekorera er snögubbe med. Eller varför inte bygga en mysig snökoja?

Läs mer
Äventyr på isen

Äventyr på isen

I vintertid är ofta så kallt att vattnet i sjöar och hav fryser till is - då är det bara att dra på sig ett par skridskor och ge sig ut på härligt hala och fartfyllda äventyr ute i naturen. Har ni inte nära till ett fruset vattendrag går det lika bra att åka till en ishall när ni kan åka skridskor.

Läs mer
Äventyr på isen
Det stora skidäventyret

Det stora skidäventyret

Att åka skidor nerför en härligt snöklädd backe är bland det bästa som finns. Skidresan är ett spännande äventyr för både stora och små barn, oavsett om man åker till fjällen eller bara den närmsta backen över dagen är det ett äventyr som ni sent kommer att glömma!

Läs mer
Äventyr på vattnet

Äventyr på vattnet

Att paddla kanot är ett spännande äventyr. En utflykt som för med sig förväntningar och lite pirr i magen. Välj en härlig vårdag och gör som Bamse - paddla nära land och stanna ofta. Det är roligare än att paddla långt. Leta efter små och obebodda öar där ni kan gå i land. Vad kan det finnas för hemligheter där? Kanske hittar ni häxan Hiahias grotta.

Läs mer
Äventyr på vattnet
Upptäcksfärd på cykel

Upptäcksfärd på cykel

Ta med din familj eller dina kompisar på ett cykeläventyr och upptäck allt som finns längs vägen. Kanske tycker ni som Bamses fru Brummelisa att det är kul att inte cykla direkt till målet. Cykla istället lite omvägar och se vad som finns att upptäcka. Men det är jobbigt att cykla långt. Se till att hålla uppe energin genom att packa en ordentlig matsäck.

Läs mer
Äventyr i skogen

Äventyr i skogen

Bamse älskar att vara ute i skogen med allt som finns att upptäcka. Samla ihop dina kompisar och ge er ut på upptäcktsfärd. Utforska bland mossa och löv, uppe i träden eller under jorden. Men tänk på att vara snälla mot naturen, det är djurens hem. Var försiktiga och lämna det som ni fann det.

Läs mer
Äventyr i skogen
Lek i snön

Lek i snön

Det är något magiskt med knarret under skorna när man går över nyfallen snö. Något ännu mer magiskt är att slänga sig ner i snön och skapa fantastiska snöänglar. Samla ihop dina kompisar och gör ett helt gäng med änglar. Föreviga ert vackra konstverk i snön genom att ta en bild på det.

Läs mer
Skoj i pulkabacken

Skoj i pulkabacken

Ge er ut på ett fartfyllt äventyr - åk pulka i en snöklädd backe! Ni behöver inte mycket - varma kläder och en pulka eller en stjärtlapp. Det är så skoj att åka fort nerför backarna i ett vackert snöklätt landskap. Har det precis snöat är det också mjukt och skönt ifall ni skulle ramla av pulkan.

Läs mer
Skoj i pulkabacken