bamse header
Äventyr i skogen

Äventyr i skogen

Bamse älskar att vara ute i skogen med allt som finns att upptäcka. Samla ihop dina kompisar och ge er ut på upptäcktsfärd. Utforska bland mossa och löv, uppe i träden eller under jorden. Men tänk på att vara snälla mot naturen, det är djurens hem. Var försiktiga och lämna det som ni fann det.

Läs mer
Äventyr i skogen
Upptäcksfärd på cykel

Upptäcksfärd på cykel

Ta med din familj eller dina kompisar på ett cykeläventyr och upptäck allt som finns längs vägen. Kanske tycker ni som Bamses fru Brummelisa att det är kul att inte cykla direkt till målet. Cykla istället lite omvägar och se vad som finns att upptäcka. Men det är jobbigt att cykla långt. Se till att hålla uppe energin genom att packa en ordentlig matsäck.

Läs mer
Ge dig ut på tältäventyr

Ge dig ut på tältäventyr

Vad är härligare än att flytta ut i naturen? Bamses barn älskar att tälta tillsammans. Gör som de och bygg ert eget tältläger i skogen. Ett storslaget äventyr för de modiga. Vem vet vad ni kan stöta på i naturen? Spännande insekter, nyfikna djur eller lek att ni rest med Skalmans luftballong till Afrika där ni är ute på safari och spanar på stora lejon och elefanter.

Läs mer
Ge dig ut på tältäventyr
Fånga största fisken!

Fånga största fisken!

Ge er ut på en spännande fisketur med kompisar eller familjen. Vad får du på kroken? Hungriga småfiskar, krabbor eller kanske självaste gammelgäddan. Men väntan kan bli lång, därför är det bra att ha lite saker att göra under tiden. Packa en god fiskematsäck för att hålla humöret uppe.

Läs mer
Äventyr på vattnet

Äventyr på vattnet

Att paddla kanot är ett spännande äventyr. En utflykt som för med sig förväntningar och lite pirr i magen. Välj en härlig vårdag och gör som Bamse - paddla nära land och stanna ofta. Det är roligare än att paddla långt. Leta efter små och obebodda öar där ni kan gå i land. Vad kan det finnas för hemligheter där? Kanske hittar ni häxan Hiahias grotta.

Läs mer
Äventyr på vattnet
DELA MED DIG AV DITT ÄVENTYR

#äventyrmedbamse